Categorieën
Uncategorized

De post-racistische planeet

De post-racistische planeet
do. 17 december 2020, 19.30 uur (ONLINE).

– ZIT RACISME ‘GEWOON’ BIJ DE MENS INGEBAKKEN? -–

Een wereld zonder racisme, dat is toch science fiction? Maar als we het er toch over hebben, hoe zou deze er dan uit kunnen zien? Tijdens deze meet-up praten we over een toekomstige, fictieve wereld zonder racisme. Een wereld waarin landsgrenzen misschien wel verdwijnen en iedereen zich wereldburger voelt. Een utopie die onbereikbaar lijkt. Of kunnen we toch stappen zetten die echt tot verandering leiden?

Een wereld zonder racisme, is dat mogelijk? Deze meet-up gaat over de Tegenlicht-aflevering ‘De post-racistische planeet’. In deze aflevering zien we hoe documentairemaker Ikenna Azuike zijn kinderen voorleest uit het fictieve boek ‘De post-racistische planeet’: een wereld tot leven gewekt met – op afrofuturisme geïnspireerde – illustraties van kunstenaar Brian Elstak. Zijn persoonlijke zoektocht wordt afgewisseld met inzichten van verschillende experts.

Over dit onderwerp gaan we in gesprek met verschillende interessante gasten. De volgende sprekers schuiven in ieder geval aan:

  • Sarah Boulehoual, student politicologie en lid van de Universitaire Studentenraad van de Radboud Universiteit, namens Akkuraatd. Eerder dit jaar schreef zij een pamflet met 7 aanbevelingen om racisme op de universiteitscampus tegen te gaan.
  • Mirjam Quenum, producent en regisseur. Zij richtte in 2000 samen met haar man Jambo Afrika op. Dit is een team van artiesten dat met theater en muziek workshops en voorstellingen verzorgt. Op dit moment ook met de voorstelling ‘Upside down’, dat in het teken staat van sociale ongelijkheid in de wereld.

De meetup is terug te kijken via ons YouTube-kanaal: https://bit.ly/3ghKdJD

Wil je de hele aflevering nog eens terugzien? Dat kan via deze link: https://bit.ly/2JRmdAX
Wil je meer lezen? Check dan deze link:
https://bit.ly/33OT2FJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *